- Opakowanie ciasta DR. OETKER Biszkopt ( + składniki do jego wykonania)
- Poncz: 2 łyżki np. spirytusu + przegotowana woda i cukier
- Płatki migdałowe
Masa kokosowa z białą czekoladą:
- 2 białe czekolady
- 400 g śmietany kremówki (30%)
- 2 śmietan-fixy
- 150 g wiórków kokosowych
- 2 łyżki cukru pudru ( można nie dodawać :)
WYKONANIE
- Biszkopt przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
- Biszkopt wystudzić i przekroić na 3 równe blaty.
- Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić cały czas mieszając. Kremówkę lekko ubić (pamiętając by nie była prosto z lodówki), dodać śmietan-fixy i cukier puder, ubić na sztywno.
- Dodać wiórki kokosowe i wystudzoną czekoladę ( pamiętajcie o tym iż musi być wystudzona w przeciwnym razie śmietana może się zważyć). Zmiksować.
- Blaty naponczować a następnie przełożyć je masą.
- Masą pokrywamy również górę oraz boki. Górę tortu posypujemy płatkami migdałowymi.