PORCJA JAK NA SPORĄ IMPREZE! :)
- makaron świderki (mogą być również rurki/piórka)
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- puszka groszku
- kilka ogórków konserwowych (ilość? tak aby sałatka nie była zbyt mdła = na tzw oko, ja dodałam 3 :))
- majonez/jogurt naturalny
- musztarda
- sól
- pieprz
WYKONANIE
- Gotujemy makaron al dente.
- Płuczemy pod bieżącą wodą na sitku wszystkie warzywa z puszki.
- Kroimy zielone ogórki.
- Gdy makaron jest zimny przesypujemy go do misy wraz z warzywami dodajemy majonez (lub jogurt albo jedno i drugie z czego większa ilość jogurtu-wersja dla dbających o zdrowe odżywianie :)), trochę musztardy, sól oraz pieprzu.
- Mieszamy wszystkie składniki, schładzamy chwilę w lodówce i możemy podawać.
Sałatkę przygotowałam na Sylwestra i do rana nie było o niej słychu ;)
Smacznego!