SKŁADNIKI
- 4 plastry schabu (bądź więcej, zależy na ile osób przygotowujemy danie)
- 300 g pieczarek
- cebula
- 1 kostka mięsna=500 ml wywaru
- pieprz
- sól
- masło lub inny tłuszcz
WYKONANIE
- Plastry mięsa lekko rozbić, posypać z obu stron pieprzem i solą a następnie obtoczyć w mące i podsmażyc na złoty kolor i przełożyć do garnka.
- Pieczarki z cebulą należy pokroić i dodać do mięsa.
- Kostkę mięsna rozpuścić w 500ml wrzątku a następnie dodać do mięsa i reszty składników.
- Naczynie przykryć i mięso dusić na średnim ogniu przez ok 50 min.
- Na koniec aby zagęścić sos łącze 2 łyżki mąki z zimną wodą i dodaję do mięsa.
- Gotujemy przez chwilę i możemy podawać :)
Smacznego! :)