- 50 dag mąki krupczatki
- 18 dag cukru pudru
- 20 dag margaryny
- 25 dag białego sera
- 2 jajka
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 3 łyżki rumu
- wiórki kokosowe lub rodzynki
WYKONANIE
- Mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia przesuwa na stolnicę.
- Dodać pozostałe składniki: całe jajka, cukier puder, cukier waniliowy, margaryna oraz rozgnieciony widelcem biały ser i wyrobić ciasto.
- Dodać rum oraz umyte rodzynki bądź wiórki kokosowe. Ile? To już pozostawiam wg uznania ile kto lubi :) i wyrobić raz jeszcze ciasto by składniki się połączyły.
- Ciasto umieścić w podłużnej formie, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia.
- Piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku przez 65-70 min.
- Upieczonego ciasto posypać cukrem pudrem do dekoracji.
I to by było na tyle :) Szybkie i smaczne!