- 2 filety z kurczaka
- 3 torebki ryżu (wersja dla kilku osób ew 2 gdzie jeden to straszny łakomczuch ;)
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka fasolki czerwonej
- sos salsa np. WINIARY
- 1 kostka rosołowa rozpuszczona w 1,5 szklance gorącej wody
- oregano
- ostra papryczka w proszku
- pieprz
WYKONANIE
- Filety z kurczaka czyścimy z błon, kroimy na 3 kawałki jednego fileta z drugim robimy to samo.
- Nagrzewamy piekarnik do 180 st.
- Do naczynia żaroodpornego wrzucamy ryż, odsączoną i wypłukaną kukurydzę, fasolkę oraz sos salsa i bulion.
- Mieszamy wszystkie składniki.
- Na wierzch kładziemy porcje kurczaka.
- Wkładamy do piekarnika i zapiekamy pod przykryciem ok. godz. Najlepiej sprawdzić czy ryż i mięso są już miękkie.
I GOTOWE :)
A smakuje wybornie :)
SMACZNEGO :)