- 6 plastrów schabu
- 300 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 opakowanie Sosu pieczarkowego WINIARY na każdy dzień
- pieprz
- sól
- wegeta
- troszkę musztardy
- 6 wykałaczek
- tłuszcz do smażenia
WYKONANIE
- Plastry schabu myjemy, oczyszczamy z białej błony, rozbijamy tłuczkiem a następnie posypujemy solą i pieprzem.
- Cebulę kroimy i podsmażamy na tłuszczu.
- Pieczarki myjemy, obierany jeśli nie wyglądają zbyt ładnie a następnie drobno kroimy. Dodajemy do podsmażonej cebulki.
- Dusimy razem przez chwilę dodając trochę soli, pieprzu, wegety i czekamy aż wyparuje cała woda.
- Schab lekko smarujemy z jednej strony musztarda, nakładamy usmażone pieczarki, zawijamy i przekłuwamy wykałaczką. Z pozostałymi plastrami robimy to samo.
- Wkładamy roladki do naczynia żaroodpornego i rozrabiamy sos pieczarkowy wg przepisu na opakowaniu. Zapewne zostanie Wam trochę pieczarek z farszu więc polecam je dodać już do zrobionego sosu i chwilę pogotować.
- Przygotowanym sosem zalać roladki. Włożyć do nagrzanego do 180 st. piekarnika i zapiekać ok. 60 min pod przykryciem od czasu do czasu podlegając roladki sosem by nie były zbyt suche. 15 min przed końcem zdejmujemy przykrycie i zapiekamy bez niego. Wówczas roladki nabiorą ładnego złotego koloru.
I to by było na tyle...
Smacznego :)