piątek, 4 października 2013

KULINARIA. ZAPIEKANKA Z SERKIEM HOMOGENIZOWANYM

Zapiekanka z serkiem homogenizowanym

SKŁADNIKI
  • opakowanie makaronu "kokardki"
  • 1 jajko
  • 4 opakowania serka homogenizowanego waniliowego lub naturalnego - w zależności od upodobań :)
  • cynamon dla tych co lubią :) 
  • cukier puder (pół szklanki) 
WYKONANIE
  1. Gotujemy opakowanie makaronu przy okazji nagrzewając piekarnik do temp. 180st.
  2. Serki homogenizowane przekładamy do misy, do której dodajemy jajko oraz cukier puder (cukru tak naprawdę dodajemy tyle ile chcemy w zależności od tego czy lubimy słodkości czy też nie:) a następnie mikserem łączymy składniki. 
  3. Ugotowany makaron, przelany zimną wodą wsypujemy do misy z wcześniej przygotowaną masą i mieszamy.
  4. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego delikatnie tłuszczem (ja użyłam masła:) przelewamy przygotowaną mieszankę a następnie dla tych co lubią posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika i zapiekamy ok. 50 minut.
Hmmm i to by było na tyle :) Prawda, że proste i szybkie?
Jak się możecie jedynie domyśleć uwielbiam te potrawy, które po przygotowaniu są pyszne a przygotowanie ich nie pochłania kilku godzin spędzonych w kuchni :)

No to smacznego :)