niedziela, 5 stycznia 2014

KULINARIA. SAŁATKA MAKARONOWA

SKŁADNIKI

PORCJA JAK NA SPORĄ IMPREZE! :)
  • makaron świderki (mogą być również rurki/piórka)
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • puszka groszku
  • kilka ogórków konserwowych (ilość? tak aby sałatka nie była zbyt mdła = na tzw oko, ja dodałam 3 :))
  • majonez/jogurt naturalny
  • musztarda
  • sól
  • pieprz

WYKONANIE
  1. Gotujemy makaron al dente.
  2. Płuczemy pod bieżącą wodą na sitku wszystkie warzywa z puszki.
  3. Kroimy zielone ogórki.
  4. Gdy makaron jest zimny przesypujemy go do misy wraz z warzywami dodajemy majonez (lub jogurt albo jedno i drugie z czego większa ilość jogurtu-wersja dla dbających o zdrowe odżywianie :)), trochę musztardy, sól oraz pieprzu.
  5. Mieszamy wszystkie składniki, schładzamy chwilę w lodówce i możemy podawać. 
I gotowe! Szybko prawda?

Sałatkę przygotowałam na Sylwestra i do rana nie było o niej słychu ;)

Smacznego!