- 2 filety z kurczaka
- 30 dag pieczarek
- 1 cebula
- 20 dag startego żółtego sera
- sól
- pieprz
- papryka czerwona w proszku
- majonez, musztarda, ketchup (do wyboru)
- oregano
WYKONANIE
- Piersi pokroić na kawałki (w zależności jakie kto lubi - małe, średnie, duże) , lekko je rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
- Na blasze do pieczenia położyć folię aluminiową a następnie ułożyć na niej porcje fileta.
- Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kosteczkę i podsmażyć na patelni dodając sól, pieprz oraz paprykę czerwoną w proszku.
- Kotlety posmarować do wyboru majonezem, musztardą lub ketchupem, następnie wyłożyć podsmażone pieczarki z cebulą, posypać żółtym serem a na końcu posypać oregano.
- Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 20/25 min.
SMACZNEGO MOI DRODZY :)